20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Anglický rostbeaf

Název Množství a jednotka
roštěnec 1 kg
víno červené 4 lžíce
worchester
olej
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: anglická
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Hovězí roštěnec den předem nasolíme, opepříme, prolijeme portským vínem nebo worcesterskou omáčkou. Další den na pánvi rozpálíme olej a zprudka maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak dopékáme v troubě do měkka asi 50 - 60 minut.


 


RECEPTY

Žampióny plněné krůtími játry

Postup: Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Výborné kuličky

Postup: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí - asi 10 minut. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...